Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de pompoen met de olie, kaneel en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
Rooster de laatste 8 min. de cashewnoten naast de pompoen mee en het stokbrood op een ovenrooster onder de pompoen. Doe de pompoen samen met ⅔ van de cashewnoten in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een grove spread. Meng de zuivelspread erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Halveer het stokbrood in de lengte en beleg beide helften met de pompoen-notenspread en sla. Hak de rest van de cashewnoten fijn en strooi erover. Snijd elk half stokbrood doormidden en serveer.
Volkoren-stokbrood met veldsla en pompoen-notenspread
Eens wat anders op je volkoren-stokbrood? Maak zelf een vegetarische pompoen-notenspread. Lekker én gezond!
- variatietipJe kunt het stokbrood ook vervangen door 8 sneetjes geroosterd volkorenbrood.
- bereidingstipDe pompoen-notenspread kun je 1 dag van te voren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Volkoren-stokbrood met veldsla en pompoen-notenspread
Eens wat anders op je volkoren-stokbrood? Maak zelf een vegetarische pompoen-notenspread. Lekker én gezond!
4 personen
380 kcal
10 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de pompoen met de olie, kaneel en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
Rooster de laatste 8 min. de cashewnoten naast de pompoen mee en het stokbrood op een ovenrooster onder de pompoen. Doe de pompoen samen met ⅔ van de cashewnoten in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een grove spread. Meng de zuivelspread erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Halveer het stokbrood in de lengte en beleg beide helften met de pompoen-notenspread en sla. Hak de rest van de cashewnoten fijn en strooi erover. Snijd elk half stokbrood doormidden en serveer.
variatietip:Je kunt het stokbrood ook vervangen door 8 sneetjes geroosterd volkorenbrood.
bereidingstip:De pompoen-notenspread kun je 1 dag van te voren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
400 g pompoenstukjes
1 tl gemalen kaneel
1½ el milde olijfolie
80 g ongebrande cashewnoten
1 AH Biologisch afbak robuust stokbrood volkoren
30 g zuivelspread naturel
42½ g veldsla
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer