Volkorenpenne met spruitjes en ansjovis

Geloof ons: spruitjeshaters worden spruitjeslovers na het proeven van deze pasta!

535 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Maak de spruitjes schoon. Snijd de spruitjes en knoflook in flinterdunne plakjes.

  2. Verhit een wok of hapjespan op middelhoog vuur en laat de ansjovisfilets met 3 el van de olie (per 4 personen) in 2 min. smelten. Voeg de spruitjes toe en roerbak 6 min. Voeg de knoflook en chilivlokken toe en bak nog 2 min.

  3. Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, maar vang 1 kopje kookvocht op. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de selderij fijn.

  4. Schep de penne door de spruitjes. Breng op smaak met 1 el citroenrasp en 2 el citroensap (per 4 personen), de selderij en peper. Voeg 3 el kookvocht toe (per 4 personen). Proef en breng eventueel verder op smaak met extra citroensap, peper en eventueel zout.

Volkorenpenne met spruitjes en ansjovis

Geloof ons: spruitjeshaters worden spruitjeslovers na het proeven van deze pasta!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig