Verhit een steelpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten ca. 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.
Breng ondertussen in een steelpan de amandeldrink aan de kook. Voeg de havermout toe en laat ca. 10 min. koken. Roer af en toe. Schep de lijnzaad erdoor en zet het vuur uit.
Verwarm in een andere kleine pan de aardbeien, breng op smaak met het anijszaad. Prak met een vork tot een puree.
Verdeel de havermoutpap over komen en swirl de aardbeiensaus erdoor. Bestrooi met de pompoenpitten. Serveer direct.
Koolhydraatarm ontbijt: havermout met aardbeiensaus en pompoenpitten
Dit recept bewijst maar weer dat een koolhydraatarm ontbijt erg lekker kan zijn!
- combinatietip Lekker met extra anijszaad.
Koolhydraatarm ontbijt: havermout met aardbeiensaus en pompoenpitten
Dit recept bewijst maar weer dat een koolhydraatarm ontbijt erg lekker kan zijn!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD145198_220x162_JPG.jpg)
2 personen
220 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een steelpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten ca. 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.
Breng ondertussen in een steelpan de amandeldrink aan de kook. Voeg de havermout toe en laat ca. 10 min. koken. Roer af en toe. Schep de lijnzaad erdoor en zet het vuur uit.
Verwarm in een andere kleine pan de aardbeien, breng op smaak met het anijszaad. Prak met een vork tot een puree.
Verdeel de havermoutpap over komen en swirl de aardbeiensaus erdoor. Bestrooi met de pompoenpitten. Serveer direct.
combinatietip: Lekker met extra anijszaad.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
2 el pompoenpitten
300 ml amandeldrink ongezoet
40 g havermout
1 el lijnzaad
200 g diepvries aardbeien
½ tl anijszaad