Vegan bananenpannenkoekjes met aardbeiensaus

Zei iemand vegan bananenpannenkoekjes? Lekker! Met een extra portie aardbeiensaus, alsjeblieft.

375 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Laat de aardbeien ontdooien. Prak de bananen fijn. Maak een dik beslag van de het meel, de banaan, bakpoeder, sojadrink en ⅓ van de olie. Laat even staan.

  2. Verhit in een koekenpan ⅙ van de olie op middelhoog vuur. Schep steeds 3 hoopjes beslag in de pan en bak de pannenkoekjes 2-3 min. en draai om. Bak nog 2 min. tot goudbruin en gaar. Herhaal tot je 3 pannenkoekjes per persoon hebt.

  3. Verwarm ondertussen in een steelpan de aardbeien en het water ca. 8-10 min. met de deksel op de pan op laag vuur. Plet met een vork tot een grove puree.

  4. Leg op elk bord een stapel van 3 pannenkoekjes en verdeel de aardbeiensaus erover of serveer erbij.

Vegan bananenpannenkoekjes met aardbeiensaus

Zei iemand vegan bananenpannenkoekjes? Lekker! Met een extra portie aardbeiensaus, alsjeblieft.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig