Laat de aardbeien ontdooien. Prak de bananen fijn. Maak een dik beslag van de het meel, de banaan, bakpoeder, sojadrink en ⅓ van de olie. Laat even staan.
Verhit in een koekenpan ⅙ van de olie op middelhoog vuur. Schep steeds 3 hoopjes beslag in de pan en bak de pannenkoekjes 2-3 min. en draai om. Bak nog 2 min. tot goudbruin en gaar. Herhaal tot je 3 pannenkoekjes per persoon hebt.
Verwarm ondertussen in een steelpan de aardbeien en het water ca. 8-10 min. met de deksel op de pan op laag vuur. Plet met een vork tot een grove puree.
Leg op elk bord een stapel van 3 pannenkoekjes en verdeel de aardbeiensaus erover of serveer erbij.
Vegan bananenpannenkoekjes met aardbeiensaus
Zei iemand vegan bananenpannenkoekjes? Lekker! Met een extra portie aardbeiensaus, alsjeblieft.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Vegan bananenpannenkoekjes met aardbeiensaus
Zei iemand vegan bananenpannenkoekjes? Lekker! Met een extra portie aardbeiensaus, alsjeblieft.
4 personen
375 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Laat de aardbeien ontdooien. Prak de bananen fijn. Maak een dik beslag van de het meel, de banaan, bakpoeder, sojadrink en ⅓ van de olie. Laat even staan.
Verhit in een koekenpan ⅙ van de olie op middelhoog vuur. Schep steeds 3 hoopjes beslag in de pan en bak de pannenkoekjes 2-3 min. en draai om. Bak nog 2 min. tot goudbruin en gaar. Herhaal tot je 3 pannenkoekjes per persoon hebt.
Verwarm ondertussen in een steelpan de aardbeien en het water ca. 8-10 min. met de deksel op de pan op laag vuur. Plet met een vork tot een grove puree.
Leg op elk bord een stapel van 3 pannenkoekjes en verdeel de aardbeiensaus erover of serveer erbij.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
400 g diepvries aardbeien
2 bananen
200 g volkorenmeel
8 g bakpoeder
250 ml sojadrink ongezoet
3 el milde olijfolie
3 el water