Vegan pancakes met spek en ahornsiroop

Zeg je pancakes, dan zeggen wij spek. En ja, dat geldt óók voor deze vegan variant!

455 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Prak de bananen fijn. Maak een dik beslag van de bloem, banaan, bakpoeder, sojadrink en ⅓ van de olie. Laat even staan. Snijd de spekplakjes in kleine stukjes.

  2. Verhit ondertussen in een koekenpan de rest van de olie op middelhoog vuur. Schep steeds 3 hoopjes beslag in de pan en bak de pancakes 2-3 min., leg er wat spekstukjes op en draai om. Bak nog 2 min. tot goudbruin en gaar. Herhaal tot je 3 pancakes per persoon hebt. Stapel enkele pancakes op elkaar en schenk de ahornsiroop erover.

  • serveertipJe kunt de spekplakjes ook heel laten en los 5 min. goudbruin en knapperig bakken. Keer halverwege en leg voor serveren tussen de pancakes.
  • Vegan pancakes met spek en ahornsiroop

    Instructievideo - 00:26 min.

Vegan pancakes met spek en ahornsiroop

Zeg je pancakes, dan zeggen wij spek. En ja, dat geldt óók voor deze vegan variant!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig