Prak de bananen fijn. Maak een dik beslag van de bloem, banaan, bakpoeder, sojadrink en ⅓ van de olie. Laat even staan. Snijd de spekplakjes in kleine stukjes.
Verhit ondertussen in een koekenpan de rest van de olie op middelhoog vuur. Schep steeds 3 hoopjes beslag in de pan en bak de pancakes 2-3 min., leg er wat spekstukjes op en draai om. Bak nog 2 min. tot goudbruin en gaar. Herhaal tot je 3 pancakes per persoon hebt. Stapel enkele pancakes op elkaar en schenk de ahornsiroop erover.
Vegan pancakes met spek en ahornsiroop
Zeg je pancakes, dan zeggen wij spek. En ja, dat geldt óók voor deze vegan variant!
- serveertipJe kunt de spekplakjes ook heel laten en los 5 min. goudbruin en knapperig bakken. Keer halverwege en leg voor serveren tussen de pancakes.
Vegan pancakes met spek en ahornsiroop
Instructievideo - 00:26 min.
Vegan pancakes met spek en ahornsiroop
Zeg je pancakes, dan zeggen wij spek. En ja, dat geldt óók voor deze vegan variant!
4 personen
455 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Prak de bananen fijn. Maak een dik beslag van de bloem, banaan, bakpoeder, sojadrink en ⅓ van de olie. Laat even staan. Snijd de spekplakjes in kleine stukjes.
Verhit ondertussen in een koekenpan de rest van de olie op middelhoog vuur. Schep steeds 3 hoopjes beslag in de pan en bak de pancakes 2-3 min., leg er wat spekstukjes op en draai om. Bak nog 2 min. tot goudbruin en gaar. Herhaal tot je 3 pancakes per persoon hebt. Stapel enkele pancakes op elkaar en schenk de ahornsiroop erover.
serveertip:Je kunt de spekplakjes ook heel laten en los 5 min. goudbruin en knapperig bakken. Keer halverwege en leg voor serveren tussen de pancakes.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
2 rijpe bananen
200 g tarwebloem
8 g bakpoeder
250 ml sojadrink ongezoet
3 el zonnebloemolie
80 g vegan spekplakjes
4 el ahornsiroop