Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in ca. 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Verwarm ondertussen in een steelpan de aardbeien, kardemom en het water ca. 10 min. met de deksel op de pan op laag vuur. Plet met een vork tot een grove puree.
Breng ondertussen in een steelpan op middelhoog vuur de sojadrink aan de kook. Voeg de havermout en rozijnen toe en laat ca. 5 min. zachtjes koken. Roer regelmatig.
Verdeel de havermoutpap over kommen. Verdeel de aardbeienpuree erover en bestrooi met het amandelschaafsel.
Havermout met rozijnen en aardbeien
Zoete havermout met rozijnen en aardbeien is een ideaal begin van je dag.
- variatietipJe kunt dit recept ook maken met halfvolle melk in plaats van sojadrink. Het gerecht is dan niet meer veganistisch.
Havermout met rozijnen en aardbeien
Zoete havermout met rozijnen en aardbeien is een ideaal begin van je dag.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD166522_220x162_JPG.jpg)
4 personen
375 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in ca. 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Verwarm ondertussen in een steelpan de aardbeien, kardemom en het water ca. 10 min. met de deksel op de pan op laag vuur. Plet met een vork tot een grove puree.
Breng ondertussen in een steelpan op middelhoog vuur de sojadrink aan de kook. Voeg de havermout en rozijnen toe en laat ca. 5 min. zachtjes koken. Roer regelmatig.
Verdeel de havermoutpap over kommen. Verdeel de aardbeienpuree erover en bestrooi met het amandelschaafsel.
variatietip:Je kunt dit recept ook maken met halfvolle melk in plaats van sojadrink. Het gerecht is dan niet meer veganistisch.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
20 g amandelschaafsel
250 g diepvries aardbeien
¼ tl gemalen kardemom
2 el water
1 l sojadrink ongezoet
175 g volkoren havermout
80 g rozijnen