Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng het limoensap, -rasp, sesamzaad, helft van de sesamolie en de rode peper door elkaar. Pers de tenen knoflook erboven en breng op smaak met peper en zout.
Bestrooi de zalm met peper. Verhit ¼ van de sesamolie in een koekenpan en bak de zalm 8 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water.
Schil en snijd de gember fijn. Snijd de paksoi in repen van ca. 2 cm breed. Verhit de rest van de sesamolie in een wok of ruime koekenpan op middelhoog vuur en bak de gember 1 min. Voeg de spitskool toe en bak 3 min. Voeg de paksoi toe en bak 3 min. mee.
Schep de noedels door de groenten en verdeel over borden. Verdeel de zalm in stukken erover en besprenkel met de sesam-limoendressing.
Zalm met noedels, paksoi en sesam-limoendressing
Vandaag eten we zalm met noedels, paksoi en sesam-limoendressing. Lekker met koriander!
- combinatietipLekker met koriander.
- vegatipVervang de zalm door biologische tofu rulstukjes naturel (180 g). Dit product staat niet in de Schijf van Vijf en is een weekkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzes op voedingscentrum.nl.
Zalm met noedels, paksoi en sesam-limoendressing
Vandaag eten we zalm met noedels, paksoi en sesam-limoendressing. Lekker met koriander!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD146441_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
585 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng het limoensap, -rasp, sesamzaad, helft van de sesamolie en de rode peper door elkaar. Pers de tenen knoflook erboven en breng op smaak met peper en zout.
Bestrooi de zalm met peper. Verhit ¼ van de sesamolie in een koekenpan en bak de zalm 8 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water.
Schil en snijd de gember fijn. Snijd de paksoi in repen van ca. 2 cm breed. Verhit de rest van de sesamolie in een wok of ruime koekenpan op middelhoog vuur en bak de gember 1 min. Voeg de spitskool toe en bak 3 min. Voeg de paksoi toe en bak 3 min. mee.
Schep de noedels door de groenten en verdeel over borden. Verdeel de zalm in stukken erover en besprenkel met de sesam-limoendressing.
combinatietip:Lekker met koriander.
vegatip:Vervang de zalm door biologische tofu rulstukjes naturel (180 g). Dit product staat niet in de Schijf van Vijf en is een weekkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzes op voedingscentrum.nl.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 rode peper
1 limoen
2 el sesamzaad
4 el sesamolie
2 tenen knoflook
300 g verse zalmfilet
225 g Thaise zilvervliesrijst noedels
15 g verse gember
1 struik paksoi
400 g koelvers gesneden spitskool