Gegrilde lamskotelet met munt en komijn

De lente vieren we met gegrilde lamskotelet. Lekker fris met munt en komijn!

590 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 5 min. wachten

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het komijnzaad 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Doe in de vijzel en stamp fijn.

  2. Meng de komijn, azijn, ⅗ van de olie en de honing met peper en zout. Snijd de rode peper in dunne ringen en de blaadjes munt fijn.

  3. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de koteletten met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril de koteletten 2 min. op hoog vuur. Keer halverwege.

  4. Neem uit de pan en leg op een schaal, verdeel de peperringen, marinade en ⅔ van de munt erover en schep om. Dek losjes af met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten.

  5. Bestrooi met de rest van de munt en serveer.

  • combinatietipLekker met stokbrood en een frisse salade.

Gegrilde lamskotelet met munt en komijn

De lente vieren we met gegrilde lamskotelet. Lekker fris met munt en komijn!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig