Steek de barbecue aan. Knip de tomaten in trosjes. Verwijder de stelen van de portobello’s. Bestrijk de buitenkant van de portobello’s met de olie.
Verdeel de pastasaus, minimozzarellabolletjes en de tomaten over de portobello’s. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de portobello’s in de grillschaal en rooster ca. 15 min. op de barbecue. Garneer met de basilicumblaadjes en bestrooi met peper en eventueel zout.
BBQ portobello 'caprese'
Insalate caprese wordt portobello caprese. BBQ aan, champignon erop en vullen maar!
- combinatietipLekker met geroosterde pijnboompitten.
- variatietipVervang de tomaten door paprikareepjes of olijven. Of door salami (het gerecht is dan niet meer vegan).
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
BBQ portobello 'caprese'
Insalate caprese wordt portobello caprese. BBQ aan, champignon erop en vullen maar!
bijgerecht
4 personen
110 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Knip de tomaten in trosjes. Verwijder de stelen van de portobello’s. Bestrijk de buitenkant van de portobello’s met de olie.
Verdeel de pastasaus, minimozzarellabolletjes en de tomaten over de portobello’s. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de portobello’s in de grillschaal en rooster ca. 15 min. op de barbecue. Garneer met de basilicumblaadjes en bestrooi met peper en eventueel zout.
combinatietip:Lekker met geroosterde pijnboompitten.
variatietip:Vervang de tomaten door paprikareepjes of olijven. Of door salami (het gerecht is dan niet meer vegan).
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
250 g cherrytomaten aan de tak
4 portobello's
1 el arachideolie
4 el pastasaus basilicum
12 mini-mozzarellabolletjes
2 takjes verse basilicum
Dit heb je nodig
barbecue
aluminium grillschaal (wegwerp, 16 x 26 cm)