Summerrolls met rivierkreeftjes en avocado

Zelfgemaakte summerrolls met rivierkreeftjes en avocado is dé borreltip voor deze zomer!

145 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Hak de pinda’s fijn. Snijd de halve komkommer in de lengte in kwarten en snijd in dunne reepjes. Schil de mango. Snijd het vruchtvlees van de pit af en snijd in dunne repen van ca. een ½ cm. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in dunne plakjes van ca. een ½ cm.

  2. Zet een ondiepe schaal met lauwwarm water klaar. Maak de schone theedoek nat, wring uit en leg op het werkblad. Dompel steeds 1 rijstvel helemaal onder in het lauwwarme water en leg dan op de vochtige theedoek. Het vel is dan nog wat hard, maar wordt zacht terwijl je het belegt.

  3. Leg een paar centimeter onder het midden van het rijstvel 2 blaadjes munt, wat sla, komkommer, mango, avocado, rivierkreeftjes, een ½ el pinda’s en kiemgroente. Vouw de onderkant van het rijstvel zo strak mogelijk over de vulling en rol een slag. Houd de vulling stevig vast en klap de zijkanten van het vel naar binnen. Rol de summerroll verder op. Maak zo nog 9 summerolls. Strooi de rest van de fijngehakte pinda’s over de chilisaus en serveer erbij.

  • algemeenZwangere vrouwen, jonge kinderen onder 6 jaar, ouderen en mensen met een verminderde weerstand wordt afgeraden om kiemgroenten rauw te eten.
  • variatietipDe rest van de kiemgroente is lekker als garnering op een boterham of cracker.
  • variatietipJe kunt de summerrolls ook extra vullen met rijstvermicelli. Bereid 50 g rijstvermicelli volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg toe.

Gerelateerde recepten

Summerrolls met rivierkreeftjes en avocado

Zelfgemaakte summerrolls met rivierkreeftjes en avocado is dé borreltip voor deze zomer!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig