Breng een pan met ruim water aan de kook. Bereid de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste minuut van de kooktijd de tuinerwten toe.
Snijd ondertussen de steelaanzet van de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes van 1 cm. Scheur de prosciutto di Parma in reepjes. Giet de olijven af, maar vang de olie op.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin ⅓ van de prosciutto. Voeg de opgevangen olie van de olijven toe en bak hierin de paprikablokjes 7 min. Haal van het vuur.
Snijd de olijven in stukjes. Giet de orzo met tuinerwten af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken in een zeef. Meng de orzo en tuinerwten met de paprika, olijven en de wittewijnazijn tot een salade. Verdeel de rest van de prosciuttoreepjes erover.
Orzosalade met olijven en prosciutto
Ziezo, het is tijd voor deze salade met orzo!
- bewaartipJe kunt de salade een dag van tevoren maken. Bewaar in de koelkast. Bewaar de rest van de prosciutto apart en verdeel die pas voor het serveren eroverheen.
Orzosalade met olijf en prosciutto
Instructievideo - 00:22 min.
Orzosalade met olijven en prosciutto
Ziezo, het is tijd voor deze salade met orzo!
hoofdgerecht
4 personen
588 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan met ruim water aan de kook. Bereid de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste minuut van de kooktijd de tuinerwten toe.
Snijd ondertussen de steelaanzet van de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes van 1 cm. Scheur de prosciutto di Parma in reepjes. Giet de olijven af, maar vang de olie op.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin ⅓ van de prosciutto. Voeg de opgevangen olie van de olijven toe en bak hierin de paprikablokjes 7 min. Haal van het vuur.
Snijd de olijven in stukjes. Giet de orzo met tuinerwten af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken in een zeef. Meng de orzo en tuinerwten met de paprika, olijven en de wittewijnazijn tot een salade. Verdeel de rest van de prosciuttoreepjes erover.
bewaartip:Je kunt de salade een dag van tevoren maken. Bewaar in de koelkast. Bewaar de rest van de prosciutto apart en verdeel die pas voor het serveren eroverheen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
300 g orzo pasta
450 g diepvries tuinerwten
2 oranje paprika's
80 g parmaham
150 g groene olijven met basilicum
3 el wittewijnazijn
Dit heb je nodig
bolzeef