No-bake taartjes met lemoncurd, bramen en tijm

Warm weer = liever geen oven aan. Ga voor deze no-bake taartjes in een glas met lemoncurd, bramen, tijm en koekbodem. Lekker zomers!

505 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Doe de boter in een steelpan en laat op laag vuur smelten. Neem van het vuur. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Doe de koekjes en 1 tl tijmblaadjes (per 4 personen) in de keukenmachine en maal fijn. Meng de gesmolten boter en koekjeskruim, verdeel over de glazen en druk aan, zodat er een gelijkmatige laag ontstaat.

  2. Klop de slagroom en suiker met een handmixer stijf, dit duurt ca. 3 min. op de hoogste stand. Houd 12 mooie bramen (per 4 personen) achter en prak de rest fijn tot een grove puree.

  3. Roer de lemoncurd los en verdeel gelijkmatig over de biscuitbodem. Verdeel daar de bramenpuree over. Verdeel de slagroom losjes in golvende lijnen over de bramenpuree. Leg de bramen per 3 in het midden van de slagroom. Bestrooi met de rest van de tijmblaadjes.

Gerelateerde recepten

No-bake taartjes met lemoncurd, bramen en tijm

Warm weer = liever geen oven aan. Ga voor deze no-bake taartjes in een glas met lemoncurd, bramen, tijm en koekbodem. Lekker zomers!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig