Salade van orzo, ricotta, spinazie en prosciutto

Pakweg 10 minuten. Langer heb je niet nodig om deze heerlijke lunch-pastasalade van orzo, ricotta, spinazie en prosciutto te maken.

355 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de prosciutto fijn. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de ham in 4 min. op middelhoog vuur krokant. Neem uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier en laat het bakvet zitten. Voeg de spinazie toe aan het bakvet en laat iets slinken.

  2. Boen ondertussen de citroen schoon. Rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng het citroenrasp, 1 el -sap (per 4 personen) en peper met de ricotta. Laat de artisjokken uitlekken.

  3. Giet de pasta af en spoel lauw onder koud stromend water. Meng met de ricotta en artisjok door de spinazie. Verdeel over diepe borden en bestrooi met de prosciutto.

  • vegatipLaat de prosciutto di Parma achterwege en vervang de ricotta door cottagecheese.
  • combinatietipLekker met basilicum.

Gerelateerde recepten

Salade van orzo, ricotta, spinazie en prosciutto

Pakweg 10 minuten. Langer heb je niet nodig om deze heerlijke lunch-pastasalade van orzo, ricotta, spinazie en prosciutto te maken.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig