Spaghetti met tartaar, tomaat en wortel

Strooi met confetti, want vanavond eten we gezonde spaghetti!

615 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd het loof van de bospeen. Boen de wortels schoon onder koud stromend water en snijd in dunne plakjes. Snijd de tomaten in blokjes van 1 centimeter. Snijd de peterselie fijn, snijd de ui in kleine stukjes en snijd de tenen knoflook fijn.

  2. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de ui 4 minuten op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Voeg de tartaar, tomatenpuree en knoflook toe en bak 5 minuten mee. Roer regelmatig. Voeg de tomaat toe en stoof 8 minuten op laag vuur met de deksel op de pan.

  3. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

  4. Verhit ondertussen een laagje water in een pan en kook de peen met de deksel op de pan in 10 minuten gaar. Giet af en meng de helft van de peterselie en de rest van de olijfolie erdoor.

  5. Giet de pasta af en verdeel over diepe borden. Schep de saus erop, dan de wortel en bestrooi met de rest van de peterselie.

  • vegatipGebruik in plaats van rundertartaar 375 g vegan rulstukjes (per 4 personen) en laat de geraspte kaas achterwege.

Spaghetti met tartaar, tomaat en wortel

Strooi met confetti, want vanavond eten we gezonde spaghetti!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig