Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de pompoen, verwijder de pitten en draderige binnenkant en snijd de helften met schil in blokjes van 2 cm. Snijd de uien in parten, de tenen knoflook in dunne plakjes en de tomaten in grove stukken.
Verdeel de pompoen, tomaat inclusief sap uit het blik, ui en knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster ca. 25 min. in het midden van de oven, tot de pompoen zacht is. Neem uit de oven en laat iets afkoelen.
Meng de passata met peper en eventueel zout. Pureer de geitenkaasschijfjes, eieren en ricotta met de staafmixer.
Verdeel de helft van de passata over de bodem van de ovenschaal. Leg ⅓ van de lasagnevellen erop, gevolgd door ⅓ van het pompoen-uimengsel en ⅓ van het geitenkaasmengsel. Herhaal nog 2 keer en eindig met de rest van de passata. Bestrooi met de geraspte geitenkaas.
Bak 50-55 min. in het midden van de oven. Dek de bovenkant af met aluminiumfolie als die te donker wordt. Laat 10 min. afkoelen voor het serveren.
Pompoen lasagne met geitenkaas
Veel eters over de vloer of fan van mealpreppen? Deze XL lasagne geeft je genoeg voor maar liefst 8 porties!
- vegatipGebruik 250 g extra zachte geitenkaas in plaats van ricotta.
- combinatietipGeen geraspte geitenkaas? Vervang het door belegen of rasp een stuk oude belegen kaas.
- bewaartipJe kunt de lasagne goed invriezen. Laat afkoelen, snijd hem in stukken, doe in ziplockzakken of diepvriesbakjes en leg in de vriezer. In de vriezer kun je de lasagne 3 maanden bewaren. Haal de lasagne de avond voor je het wilt gaan eten uit de vriezer en laat in de koelkast ontdooien. Bak ca. 15 min. in een voorverwarmde oven van 200 °C.
Pompoen lasagne met geitenkaas
Veel eters over de vloer of fan van mealpreppen? Deze XL lasagne geeft je genoeg voor maar liefst 8 porties!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD156261_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
8 personen
590 kcal
25 min. bereiden
1 uur 20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de pompoen, verwijder de pitten en draderige binnenkant en snijd de helften met schil in blokjes van 2 cm. Snijd de uien in parten, de tenen knoflook in dunne plakjes en de tomaten in grove stukken.
Verdeel de pompoen, tomaat inclusief sap uit het blik, ui en knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster ca. 25 min. in het midden van de oven, tot de pompoen zacht is. Neem uit de oven en laat iets afkoelen.
Meng de passata met peper en eventueel zout. Pureer de geitenkaasschijfjes, eieren en ricotta met de staafmixer.
Verdeel de helft van de passata over de bodem van de ovenschaal. Leg ⅓ van de lasagnevellen erop, gevolgd door ⅓ van het pompoen-uimengsel en ⅓ van het geitenkaasmengsel. Herhaal nog 2 keer en eindig met de rest van de passata. Bestrooi met de geraspte geitenkaas.
Bak 50-55 min. in het midden van de oven. Dek de bovenkant af met aluminiumfolie als die te donker wordt. Laat 10 min. afkoelen voor het serveren.
vegatip:Gebruik 250 g extra zachte geitenkaas in plaats van ricotta.
combinatietip:Geen geraspte geitenkaas? Vervang het door belegen of rasp een stuk oude belegen kaas.
bewaartip:Je kunt de lasagne goed invriezen. Laat afkoelen, snijd hem in stukken, doe in ziplockzakken of diepvriesbakjes en leg in de vriezer. In de vriezer kun je de lasagne 3 maanden bewaren. Haal de lasagne de avond voor je het wilt gaan eten uit de vriezer en laat in de koelkast ontdooien. Bak ca. 15 min. in een voorverwarmde oven van 200 °C.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
2 kg oranje pompoen
2 rode uien
3 tenen knoflook
400 g gepelde tomaten in blik
3 el milde olijfolie
690 g passata di pomodoro
400 g geitenkaas schijfjes
3 middelgrote scharreleieren
250 g ricotta
500 g verse lasagne all’uovo
150 g geraspte geitenkaas
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer
ovenschaal (35 x 25 cm)