Broccoli ovenschotel

Ovenschotels: wij kunnen er geen genoeg van krijgen! Jij ook niet? Maak 'm dan ook eens met broccoli, kikkererwten, chipolata, walnoten en ras el hanout en feta.

790 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 25 min. oventijd

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de broccoli in kleine roosjes van ca. 2 cm, schil de stronk en snijd hem in blokjes van ca. 2 cm. Snijd de sjalotten elk in 4 parten en de knoflook fijn. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water, laat goed uitlekken. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

  2. Vet de ovenschaal in met de olie. Verdeel de broccoli, sjalot, knoflook, kikkererwten, 2 el citroensap en 1 tl citroenrasp over de ovenschaal en meng door elkaar. Snijd elk chipolataworstjes in drieën en verdeel ze over de ovenschaal. Meng de ras el hanout en de olie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Hak de walnoten fijn. Verkruimel de feta boven de ovenschaal en bestrooi met de walnoot. Bak de ovenschotel in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

  • vegantipGebruik vegan rookworstjes voor een vegetarische maaltijd. Of laat de worst in z’n geheel achterwege.

Gerelateerde recepten

Broccoli ovenschotel

Ovenschotels: wij kunnen er geen genoeg van krijgen! Jij ook niet? Maak 'm dan ook eens met broccoli, kikkererwten, chipolata, walnoten en ras el hanout en feta.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig