Limoncello scroppino

Scroppino met limoncello én zelfgemaakt citroenijs. Dat geeft dit drankje pas echt de wow-factor.

175 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 2 uur wachten

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Boen 3 citroenen (per 8 personen) schoon en schil met een dunschiller de gele schil. Breng in een steelpannetje het water met de suiker en de citroenschillen aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en laat 3 min. zachtjes koken. Pers het sap van alle citroenen uit boven het suikerwater. Laat minimaal 1 uur (of een nacht) afkoelen in de koelkast.

  2. Zeef de schillen en pitjes uit het citroenwater, draai het water tot ijs in de ijsmachine en laat het nog 1 uur opstijven in de vriezer. Leg 1 uur voor het serveren de limoncello, prosecco en champagneflutes in de vriezer.

  3. Doe het citroenijs met de prosecco en limoncello in een blender en maal in 10 sec. tot scroppino. Verdeel de scroppino over de ijskoude glazen en serveer meteen.

  • bereidingstipGebruik als je niet zo veel tijd hebt kant en klaar citroensorbetijs.
  • bereidingstipDoe, als je geen ijsmachine hebt, het citroenwater in stap 4 in een lage bak en zet in de vriezer. Roer de aangevroren stukjes elk half uur los tot alles helemaal bevroren is. Dat duurt ongeveer 5 uur.

Gerelateerde recepten

Limoncello scroppino

Scroppino met limoncello én zelfgemaakt citroenijs. Dat geeft dit drankje pas echt de wow-factor.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig