Boen 3 citroenen (per 8 personen) schoon en schil met een dunschiller de gele schil. Breng in een steelpannetje het water met de suiker en de citroenschillen aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en laat 3 min. zachtjes koken. Pers het sap van alle citroenen uit boven het suikerwater. Laat minimaal 1 uur (of een nacht) afkoelen in de koelkast.
Zeef de schillen en pitjes uit het citroenwater, draai het water tot ijs in de ijsmachine en laat het nog 1 uur opstijven in de vriezer. Leg 1 uur voor het serveren de limoncello, prosecco en champagneflutes in de vriezer.
Doe het citroenijs met de prosecco en limoncello in een blender en maal in 10 sec. tot scroppino. Verdeel de scroppino over de ijskoude glazen en serveer meteen.
Limoncello scroppino
Scroppino met limoncello én zelfgemaakt citroenijs. Dat geeft dit drankje pas echt de wow-factor.
- bereidingstipGebruik als je niet zo veel tijd hebt kant en klaar citroensorbetijs.
- bereidingstipDoe, als je geen ijsmachine hebt, het citroenwater in stap 4 in een lage bak en zet in de vriezer. Roer de aangevroren stukjes elk half uur los tot alles helemaal bevroren is. Dat duurt ongeveer 5 uur.
Limoncello scroppino
Scroppino met limoncello én zelfgemaakt citroenijs. Dat geeft dit drankje pas echt de wow-factor.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD157281_220x162_JPG.jpg)
8 personen
175 kcal
20 min. bereiden
2 uur wachten
Aan de slag
Boen 3 citroenen (per 8 personen) schoon en schil met een dunschiller de gele schil. Breng in een steelpannetje het water met de suiker en de citroenschillen aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en laat 3 min. zachtjes koken. Pers het sap van alle citroenen uit boven het suikerwater. Laat minimaal 1 uur (of een nacht) afkoelen in de koelkast.
Zeef de schillen en pitjes uit het citroenwater, draai het water tot ijs in de ijsmachine en laat het nog 1 uur opstijven in de vriezer. Leg 1 uur voor het serveren de limoncello, prosecco en champagneflutes in de vriezer.
Doe het citroenijs met de prosecco en limoncello in een blender en maal in 10 sec. tot scroppino. Verdeel de scroppino over de ijskoude glazen en serveer meteen.
bereidingstip:Gebruik als je niet zo veel tijd hebt kant en klaar citroensorbetijs.
bereidingstip:Doe, als je geen ijsmachine hebt, het citroenwater in stap 4 in een lage bak en zet in de vriezer. Roer de aangevroren stukjes elk half uur los tot alles helemaal bevroren is. Dat duurt ongeveer 5 uur.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
5 citroenen
200 ml water
150 g kristalsuiker
120 ml limoncello
450 ml prosecco
Dit heb je nodig
dunschiller
ijsmachine
champagneflûtes
blender