Maak de espresso of koffie en laat afkoelen. Splits de eieren boven twee schone, vetvrije kommen. Klop de dooiers met de helft van de suiker met een handmixer in 5 min. licht en luchtig. Klop in de andere kom de eiwitten met de rest van de suiker in 3 min. bijna stijf. De eiwitten moeten nog een beetje zacht en romig zijn.
Klop in een derde kom de mascarpone los met een garde en spatel voorzichtig in delen door het eigeelmengsel. Schep het eiwit voorzichtig en in delen door de mascarpone, zodat het zo luchtig mogelijk blijft.
Roer de marsala door de afgekoelde espresso. Doop de helft van de lange vingers 1 voor 1 in de koffie. Zo’n 3 sec. dopen is genoeg, anders worden ze te zompig. Bekleed de bodem van de ovenschaal met de lange vingers.
Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover en bestrooi met de (thee)zeef met de helft van de cacao. Doop de rest van de lange vingers in de espresso en leg op de cacaolaag. Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover. Bestuif de rest van de cacao erboven en laat minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast opstijven.
Bestuif de tiramisu eventueel nog met een beetje cacao vlak voor het opdienen.
Tiramisu zonder slagroom
Tiramisu zonder slagroom maken? Dat gebeurt in het originele recept ook!
- algemeenLet op: het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.
- algemeenTiramisu zonder ei? Zoek op de site op 1192932 voor het recept.
- bewaartipJe kunt de tiramisu maximaal een dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Tiramisu zonder slagroom
Tiramisu zonder slagroom maken? Dat gebeurt in het originele recept ook!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD157287_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
8 personen
450 kcal
25 min. bereiden
3 uur wachten
Aan de slag
Maak de espresso of koffie en laat afkoelen. Splits de eieren boven twee schone, vetvrije kommen. Klop de dooiers met de helft van de suiker met een handmixer in 5 min. licht en luchtig. Klop in de andere kom de eiwitten met de rest van de suiker in 3 min. bijna stijf. De eiwitten moeten nog een beetje zacht en romig zijn.
Klop in een derde kom de mascarpone los met een garde en spatel voorzichtig in delen door het eigeelmengsel. Schep het eiwit voorzichtig en in delen door de mascarpone, zodat het zo luchtig mogelijk blijft.
Roer de marsala door de afgekoelde espresso. Doop de helft van de lange vingers 1 voor 1 in de koffie. Zo’n 3 sec. dopen is genoeg, anders worden ze te zompig. Bekleed de bodem van de ovenschaal met de lange vingers.
Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover en bestrooi met de (thee)zeef met de helft van de cacao. Doop de rest van de lange vingers in de espresso en leg op de cacaolaag. Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover. Bestuif de rest van de cacao erboven en laat minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast opstijven.
Bestuif de tiramisu eventueel nog met een beetje cacao vlak voor het opdienen.
algemeen:Let op: het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.
algemeen:Tiramisu zonder ei? Zoek op de site op 1192932 voor het recept.
bewaartip:Je kunt de tiramisu maximaal een dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
100 ml espresso
4 middelgrote eieren
100 g fijne kristalsuiker
500 g mascarpone
60 ml marsala
175 g lange vingers
20 g cacaopoeder
Dit heb je nodig
handmixer
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)
theezeefje