Splits de eieren. Klop met een garde in een kom de eidooiers met 50 g suiker tot een luchtige crème. Roer de mascarpone los en meng met de eidooiercrème. Klop de slagroom met 25 g suiker in een andere kom stijf met een mixer. Spatel door het mascarponemengsel.
Meng de marsala en (espresso)koffie in een diep bord. Breng op smaak met eventueel extra suiker. Doop een voor een de lange vingers erin en bedek de bodem van de schaal ermee.
Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover. Bestrooi met de helft van de cacao. Doop een voor een de rest van de lange vingers kort in het marsalamengsel en leg op het mascarponemengsel. Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover en bestrooi met de rest van de cacao. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Klassieke tiramisu
Dit Italiaanse nagerecht heeft het allemaal: romige mascarpone, espresso en chocolade.
- bereidingstipHet gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen is dit recept niet geschikt.
Tiramisu maken
Instructievideo - 06:41 min.
Eieren splitsen
Instructievideo - 00:36 min.
Klassieke tiramisu
Dit Italiaanse nagerecht heeft het allemaal: romige mascarpone, espresso en chocolade.
nagerecht
8 personen
650 kcal
25 min. bereiden
2 uur wachten
Aan de slag
Splits de eieren. Klop met een garde in een kom de eidooiers met 50 g suiker tot een luchtige crème. Roer de mascarpone los en meng met de eidooiercrème. Klop de slagroom met 25 g suiker in een andere kom stijf met een mixer. Spatel door het mascarponemengsel.
Meng de marsala en (espresso)koffie in een diep bord. Breng op smaak met eventueel extra suiker. Doop een voor een de lange vingers erin en bedek de bodem van de schaal ermee.
Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover. Bestrooi met de helft van de cacao. Doop een voor een de rest van de lange vingers kort in het marsalamengsel en leg op het mascarponemengsel. Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover en bestrooi met de rest van de cacao. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
bereidingstip:Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen is dit recept niet geschikt.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
5 middelgrote eieren
500 g mascarpone
75 g kristalsuiker
125 ml verse slagroom
8 el marsala
150 ml espresso
350 g lange vingers
4 tl cacaopoeder
Dit heb je nodig
mixer
(oven)schaal (20 x 20 cm)