Splits de eieren, de eiwitten worden niet gebruikt. Mix in een kom de dooiers met de suiker en de vanillesuiker met een mixer tot een dikke, romige massa. Roer de mascarpone met 2-3 el espresso los en klop luchtig door het dooiermengsel. Klop in een andere kom de slagroom stijf en schep luchtig door het mascarponemengsel. Zet het mascarponemengsel minstens 1 uur afgedekt in de koelkast.
Roer de rest van de espresso door de likeur. Leg telkens kruislings 4 lange vingers op een bord. Besprenkel de lange vingers met het espressomengsel. Doe een schep van het mascarponemengsel erop en bestrooi met een beetje cacaopoeder.
Eenvoudige tiramisu
Rustig maar: ieder krijgt zijn eigen portie.
- serveertipOok leuk om in coupes te serveren. Breek de lange vingers doormidden en doop ze vlak voor het serveren in het espressomengsel. Steek de koekjes nonchalant in coupes met het mascarponemengsel en strooi wat cacaopoeder over de bovenkant.
- allergietipHet gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen is dit recept niet geschikt.
Eenvoudige tiramisu
Rustig maar: ieder krijgt zijn eigen portie.
nagerecht
4 personen
755 kcal
40 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Splits de eieren, de eiwitten worden niet gebruikt. Mix in een kom de dooiers met de suiker en de vanillesuiker met een mixer tot een dikke, romige massa. Roer de mascarpone met 2-3 el espresso los en klop luchtig door het dooiermengsel. Klop in een andere kom de slagroom stijf en schep luchtig door het mascarponemengsel. Zet het mascarponemengsel minstens 1 uur afgedekt in de koelkast.
Roer de rest van de espresso door de likeur. Leg telkens kruislings 4 lange vingers op een bord. Besprenkel de lange vingers met het espressomengsel. Doe een schep van het mascarponemengsel erop en bestrooi met een beetje cacaopoeder.
serveertip:Ook leuk om in coupes te serveren. Breek de lange vingers doormidden en doop ze vlak voor het serveren in het espressomengsel. Steek de koekjes nonchalant in coupes met het mascarponemengsel en strooi wat cacaopoeder over de bovenkant.
allergietip:Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen is dit recept niet geschikt.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
4 middelgrote eieren
75 g kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
250 g mascarpone
100 ml espresso
125 ml verse slagroom
4 el koffielikeur
16 lange vingers
1 el cacaopoeder