Italiaanse bonensoep (ribollita)

Moet je eens proberen: deze zelfgemaakte ribollita, ofwel Toscaanse wintersoep met bonen, cavelo nero en brood.

465 kcal

(Voedingswaarden)

45 min. bereiden / 15 min. oventijd

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Schil de penen en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de bleekselderij in smalle boogjes. Verhit ¾ van de olie in een soeppan op laag vuur en bak de ui, knoflook, peen en bleekselderij 10 min.

  2. Voeg de gepelde tomaten, gerookte-paprikapoeder en het water toe. Druk met een pollepel de tomaten stuk. Breng de soep aan de kook en laat met de deksel op de pan op laag vuur 20 min. koken. Voeg de laatste 10 min. de witte bonen toe.

  3. Verdeel ondertussen de roerbakgroente over een met bakpapier beklede bakplaat en meng met de rest van de olie. Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven. Bak de laatste 10 min. de broodjes mee.

  4. Haal de roerbakgroente uit de oven en kook de laatste 5 min. met de soep mee. Breng op smaak met peper en zout.

  5. Schep de soep in soepkommen, bestrooi met peper en serveer met de broodjes.

Italiaanse bonensoep (ribollita)

Moet je eens proberen: deze zelfgemaakte ribollita, ofwel Toscaanse wintersoep met bonen, cavelo nero en brood.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig