Geroosterde roggebrood met eiparten, bosui en Ras-el-Hanout -chiliolie

Een knapperig broodje, zachtgekookt eitje, kruidige ras-el-hanout en flink wat pit: een echte breakfast for champions!

330 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 10 min. oventijd

pittig

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd 4 sneetjes van 2 cm van het brood (per 4 personen). Verdeel de sneetjes over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met ⅕ van de olie. Rooster in ca. 10 min. in het midden van de oven goudbruin. Draai halverwege om.

  2. Breng een pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de eieren toe en kook in 6 min. tot zachtgekookt. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd elk ei in de lengte in 4 parten.

  3. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Snijd de rode peper overlangs doormidden en verwijder met een mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Meng de ras-el-hanout en rode peper met de rest van de olie. Breng op smaak met peper.

  4. Haal het geroosterde roggebrood uit de oven en verdeel 2 eieren over elke snee. Garneer met de bosui en besprenkel met de chili-olie. Breng eventueel op smaak met zout. Serveer direct.

  • bereidingstipWil je de eieren liever wat harder? Kook ze dan 7-8 min.

Geroosterde roggebrood met eiparten, bosui en Ras-el-Hanout -chiliolie

Een knapperig broodje, zachtgekookt eitje, kruidige ras-el-hanout en flink wat pit: een echte breakfast for champions!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig