Gezonde rosti met venkel en zalm

Dol op aardappel? Dan is deze rösti-venkelplaat iets voor jou. Gecombineerd met gerookte zalm is het echt een plaat(je)!

505 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 30 min. oventijd

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en rasp de aardappelen grof. Snijd de knoflook fijn en snipper de uien. Snijd de stelen en onderkant van de venkelknol, bewaar het venkelgroen. Halveer de knol in de lengte en snijd in zo dun mogelijke reepjes. 

  2. Meng de aardappel met de knoflook, ui, venkel, het karwijzaad, de eieren, peper en eventueel zout in een grote kom. Verdeel het mengsel gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven.

  3. Snijd de bieslook fijn en meng met de cottage cheese. Breng op smaak met peper.

  4. Neem de bakplaat uit de oven en verdeel de sla en cottage cheese in schepjes over de rösti. Breek de zalm in stukken en verdeel erover. Breng op smaak met peper en bestrooi met het venkelgroen.

Gezonde rosti met venkel en zalm

Dol op aardappel? Dan is deze rösti-venkelplaat iets voor jou. Gecombineerd met gerookte zalm is het echt een plaat(je)!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig