Zalmburger met chili-zuivelspread, komkommerlinten en gepickelde biet

Deze burger is gezond én staat ook nog eens in een handomdraai op tafel. Wat wil je nog meer?

595 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 10 min. oventijd

licht pittig

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Leg de zalmburgers op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 10 min in de oven. Keer halverwege. Snijd de bakkersbollen open en rooster met de snijkant naar boven 3 min. onder de zalmburgers op een rooster in de oven.

  2. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de bieten in blokjes van ca. 1 cm. en snipper de ui. Hak de dille fijn. Meng de rode biet met de ui, de helft van de dille, het citroensap en de olie. Breng op smaak met peper.

  3. Schaaf de komkommer met een dunschiller of kaasschaaf in dunne linten. Meng de zuivelspread met de rest van de dille, 1 tl citroenrasp (per 4 personen), de chilivlokken en eventueel zout.

  4. Besmeer de onderkant van de broodjes met de zuivelspread en beleg met de sla, zalmburger, komkommerlinten en 1-2 el bietensalade. Serveer de rest van de bietensalade erbij.

Zalmburger met chili-zuivelspread, komkommerlinten en gepickelde biet

Deze burger is gezond én staat ook nog eens in een handomdraai op tafel. Wat wil je nog meer?

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig