'Wellington' van knakworst met aardappelsterren

Als de grote mensen aan de grote Wellington zitten, genieten de kleintjes van de knakworstversie. Ook hier zit het vlees verstopt in een jasje van mooi versierd bladerdeeg.

570 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 40 min. oventijd

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de plakken kaas in de lengte doormidden. Schil de peen en snijd hem in staafjes van 4 cm lang.

  2. Leg 1 plak kaas (per bladerdeegpakketje) diagonaal in het midden van 1 plakje bladerdeeg. Leg er 2 worstjes naast elkaar op. Leg in het midden van de 2 worstjes iets hoger nog 1 worstje, zodat je een puntige vorm krijgt, herhaal dit voor ieder bladerdeegpakketje. Leg de staafjes peen er rondom tegenaan. Vouw de kaas­ plak en het bladerdeeg eromheen. Maak zo de rest van de bladerdeegpakketjes.

  3. Klop het ei los. Snijd uit de overgebleven plakjes bladerdeeg 6 hulstblaadjes (per portie) (of steek er vormpjes uit met het kerstvormpje). Plak deze op de knakworst ’Wellingtons’. Bestrijk de bovenkant van de pakketjes met het losgeklopte ei. Bestrooi met het sesamzaad.

  4. Verdeel de Wellingtons over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 40 min., net onder het midden van de oven, goudgeel en gaar. Bak de laatste 10­-12 min. de kerststerren mee op een tweede met bakpapier beklede bakplaat.

  • bereidingstipGeen 2 bakplaten? Gebruik dan een met bakpapier bekleed ovenrooster.
  • vegatipGebruik 18 vegetarische knaks (blik 10 stuks, Unox) in plaats van vleesknakworstjes.

'Wellington' van knakworst met aardappelsterren

Als de grote mensen aan de grote Wellington zitten, genieten de kleintjes van de knakworstversie. Ook hier zit het vlees verstopt in een jasje van mooi versierd bladerdeeg.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig