Vegan salade met mais en kipstuckjes

Snelle lunch maken doe je zo. Met andere woorden: deze vegan lunchsalade wordt een blijvertje!

560 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de onderkant van de kropjes babyromaine. Haal de blaadjes los en scheur ze in stukken van ca. 4 cm. Doe de mais in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken. Snijd de zongedroogde tomaten in dunne reepjes. Doe 6 el olie uit het potje in een ruime kom of schaal (per 4 personen).

  2. Klop de opgevangen olie met de mosterd, appelciderazijn, agavesiroop en het water met een garde tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipstuckjes met de gerookte-paprikapoeder in 4-5 min. lichtbruin. Schep regelmatig om.

  4. Meng de babyromaine, mais, zongedroogde tomaat en kipstuckjes door de dressing. Verkruimel het alternatief voor witte Griekse kaas erboven en serveer.

  • bewaartipJe kunt de resterende babyromaine 2-3 dagen bewaren in de koelkast. Eet ze fijngesneden op een snee brood met een van de vegan salades.

Vegan salade met mais en kipstuckjes

Snelle lunch maken doe je zo. Met andere woorden: deze vegan lunchsalade wordt een blijvertje!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig