Snijd de onderkant van de kropjes babyromaine. Haal de blaadjes los en scheur ze in stukken van ca. 4 cm. Doe de mais in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken. Snijd de zongedroogde tomaten in dunne reepjes. Doe 6 el olie uit het potje in een ruime kom of schaal (per 4 personen).
Klop de opgevangen olie met de mosterd, appelciderazijn, agavesiroop en het water met een garde tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipstuckjes met de gerookte-paprikapoeder in 4-5 min. lichtbruin. Schep regelmatig om.
Meng de babyromaine, mais, zongedroogde tomaat en kipstuckjes door de dressing. Verkruimel het alternatief voor witte Griekse kaas erboven en serveer.
Vegan salade met mais en kipstuckjes
Snelle lunch maken doe je zo. Met andere woorden: deze vegan lunchsalade wordt een blijvertje!
- bewaartipJe kunt de resterende babyromaine 2-3 dagen bewaren in de koelkast. Eet ze fijngesneden op een snee brood met een van de vegan salades.
Vegan salade met mais en kipstuckjes
Snelle lunch maken doe je zo. Met andere woorden: deze vegan lunchsalade wordt een blijvertje!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD159222_220x162_JPG.jpg)
4 personen
560 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de onderkant van de kropjes babyromaine. Haal de blaadjes los en scheur ze in stukken van ca. 4 cm. Doe de mais in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken. Snijd de zongedroogde tomaten in dunne reepjes. Doe 6 el olie uit het potje in een ruime kom of schaal (per 4 personen).
Klop de opgevangen olie met de mosterd, appelciderazijn, agavesiroop en het water met een garde tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipstuckjes met de gerookte-paprikapoeder in 4-5 min. lichtbruin. Schep regelmatig om.
Meng de babyromaine, mais, zongedroogde tomaat en kipstuckjes door de dressing. Verkruimel het alternatief voor witte Griekse kaas erboven en serveer.
bewaartip:Je kunt de resterende babyromaine 2-3 dagen bewaren in de koelkast. Eet ze fijngesneden op een snee brood met een van de vegan salades.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 kropjes babyromainesla
340 g mais in blik
75 g zongedroogde tomaten
1 el Kuhne Franse mosterd
3 el appelciderazijn
2 el agavesiroop
1 el water
2 el milde olijfolie
160 g De Vegetarische Slager kipstuckjes
1 tl gerookte paprikapoeder
150 g Violife greek white