Snijd de tomaten en mozzarella in dunne plakjes en de salade-ui in dunne ringetjes. Halveer de grotere plakken mozzarella.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Snijd de kipstuckjes grof, verhit ⅔ van de olie in een koekenpan en bak ze 5 min. op middelhoog vuur.
Klop een dressing van de rest van de olie en de azijn, peper en evt. zout. Verdeel de sla over een platte schaal en leg de tomaat en mozzarella dakpansgewijs erop. Besprenkel met de dressing en bestrooi met peper.
Giet de spaghetti af en vang een kopje kookvocht op. Meng de pasta met de pesto, kipstuckjes en salade-ui. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het wat smeuïger te maken. Serveer de pasta met de salade.
Pasta pesto met kipstuckjes en tomatensalade
Vanavond vega? Dit bordje pasta pesto 'kip' zet je al in 20 minuten op tafel.
- variatietipOok lekker met geroosterde pijnboompitten in plaats van vegan kipstuckjes.
Pasta pesto met kipstuckjes en tomatensalade
Vanavond vega? Dit bordje pasta pesto 'kip' zet je al in 20 minuten op tafel.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD157032_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
770 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de tomaten en mozzarella in dunne plakjes en de salade-ui in dunne ringetjes. Halveer de grotere plakken mozzarella.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Snijd de kipstuckjes grof, verhit ⅔ van de olie in een koekenpan en bak ze 5 min. op middelhoog vuur.
Klop een dressing van de rest van de olie en de azijn, peper en evt. zout. Verdeel de sla over een platte schaal en leg de tomaat en mozzarella dakpansgewijs erop. Besprenkel met de dressing en bestrooi met peper.
Giet de spaghetti af en vang een kopje kookvocht op. Meng de pasta met de pesto, kipstuckjes en salade-ui. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het wat smeuïger te maken. Serveer de pasta met de salade.
variatietip:Ook lekker met geroosterde pijnboompitten in plaats van vegan kipstuckjes.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
5 trostomaten
250 g Italiaanse mozzarella
6 salade-ui
300 g spaghetti
160 g De Vegetarische Slager kipstuckjes
3 el milde olijfolie
2 el balsamicoazijn
75 g rucola slamelange
125 g koelverse groene pesto