Scrambled tofu met bieslook op toast

Scrambled eggs? Scrambled tofu zul je bedoelen!

370 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Laat de tofu uitlekken. Verkruimel deze in een kom grof met je handen of met een pureestamper. Voeg de sojadrink de uienpoeder, de gerookte-paprikapoeder en de kurkuma toe en meng goed. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen 4 dikke plakken van het volkorenbrood (per 4 personen). Rooster het brood in een broodrooster.

  2. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de tofu in 6 min. op middelhoog vuur gaar. Schep regelmatig om. Voeg na 5 min. de rest van de boter toe. Snijd ondertussen de bieslook fijn. Verdeel de scrambled tofu over de geroosterde sneetjes brood. Garneer met de bieslook en peper.

  • combinatietipLekker met tabasco.
  • combinatietipOok lekker met basilicum. Of voeg voor extra belegde toast wat zongedroogde tomaatjes of babyspinazie toe.

Scrambled tofu met bieslook op toast

Scrambled eggs? Scrambled tofu zul je bedoelen!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig