Salade rodekool met Libanees brood

Prachtig, die kleurcontrasten in deze rodekoolsalade met Libanees brood, maar ook de smaakcombinatie is geweldig.

580 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd met het koksmes de rodekool in kwarten. Snijd het witte hart eruit en snijd de rest van de kool in de breedte in flinterdunne plakjes. Halveer met het schilmes de rode ui en snijd hem in flinterdunne halve plakjes. Schil de appels met het schilmes en snijd ze in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees met het koksmes in dunne staafjes (julienne).

  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin het sesamzaad 5 min. op middelhoog vuur onder regelmatig omscheppen. Laat afkoelen op een bord. Snijd de dille fijn. Verkruimel de feta.

  3. Meng de olijfolie en granaatappelmelasse tot een dressing en breng hem op smaak met peper en het zout. Doe de rodekool in een kom en giet de dressing erover. ‘Masseer’ de kool 5 min. met je handen zodat hij wat zachter wordt. Meng de rode ui, appel, het sesamzaad, de dille en feta erdoor.

  4. Verwarm de Libanese broden volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer het bij de salade.

  • variatietipLekker met 2 tl sumak.

Salade rodekool met Libanees brood

Prachtig, die kleurcontrasten in deze rodekoolsalade met Libanees brood, maar ook de smaakcombinatie is geweldig.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig