Doperwten-tuinbonensalade met falafel op Libanees brood

Deze doperwten-tuinbonensalade maak je lekker fris met gekonijfte én verse citroen.

865 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 3 min. oventijd

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een grote pan water aan de kook en kook hierin de doperwten en tuinbonen in 3 min. beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water.

  2. Verwijder het vruchtvlees van de gekonfijte citroen en snijd de schil in zo dun mogelijke reepjes. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Verwijder de steeltjes van de munt en snijd de blaadjes fijn. Snijd de dille fijn. Meng in een grote kom de doperwten en tuinbonen met de gekonfijte- citroenschil, het rasp en sap van de verse citroen, de munt, dille en extra vierge olijfolie goed door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Verhit de milde olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de falafel in 4 min. goudbruin en knapperig. Keer halverwege.

  4. Bak de broden 3 min. in de voorverwarmde oven. Bestrijk de broden met de tahin. Verdeel de bonensalade en falafel erover. Verkruimel de feta over de falafel en serveer.

  • bereidingstipNiet het seizoen voor verse doperwten? Je kunt ook tuinerwten uit de diepvries gebruiken.

Gerelateerde recepten

Doperwten-tuinbonensalade met falafel op Libanees brood

Deze doperwten-tuinbonensalade maak je lekker fris met gekonijfte én verse citroen.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig