Traybake van prei en sticky worstjes met linzen

Doe eens lekker makkelijk met deze traybake van prei en sticky worstjes met linzen.

500 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 30 min. oventijd

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de prei (niet helemaal door), spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de prei in stukken van ca. 5 cm. Snijd de rode ui in parten. Verdeel de rode ui en prei over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng ⅖ van de honing met de olie en kruidenmix en schenk over de ui en prei. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng goed en bak in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.

  2. Spoel ondertussen de linzen onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de worstjes schuin doormidden en meng met de rest van de honing. Haal de groenten na 15 min. uit de oven, meng de boerenkool erdoor, leg de worstjes erop en bak nog ca. 15 min. Warm de linzen de laatste 5 min. mee.

  • combinatietip Lekker met stokbrood.
  • vegatipVervang de worstjes door 8 vegetarische worstjes. Vervang ze voor een vegan gerecht door 8 plantaardige worstjes en de honing door 2 ½ el ahornsiroop.

Traybake van prei en sticky worstjes met linzen

Doe eens lekker makkelijk met deze traybake van prei en sticky worstjes met linzen.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig