Klop de roomboter met een handmixer in 5 min. op de middelste stand luchtig.
Snijd de dille, platte peterselie en de bieslook fijn. Pers de knoflook met een knoflookpers. Meng met een spatel de kruiden en de knoflook door de opgeklopte boter en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Leg daarna de boter in het midden van een stuk bakpapier. Rol het eromheen en draai de uiteinden in tegengestelde richting dicht, zodat je een worstje krijgt.
Laat de boter minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
Groene kruidenboter
Een all-time favoriet: groene kruidenboter met verse kruiden en knoflook. Lekker bij de BBQ, vis en kip!
- combinatietipLekker bij de barbecue, vis en kip.
Groene kruidenboter
Een all-time favoriet: groene kruidenboter met verse kruiden en knoflook. Lekker bij de BBQ, vis en kip!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD164942_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 porties
470 kcal
20 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Klop de roomboter met een handmixer in 5 min. op de middelste stand luchtig.
Snijd de dille, platte peterselie en de bieslook fijn. Pers de knoflook met een knoflookpers. Meng met een spatel de kruiden en de knoflook door de opgeklopte boter en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Leg daarna de boter in het midden van een stuk bakpapier. Rol het eromheen en draai de uiteinden in tegengestelde richting dicht, zodat je een worstje krijgt.
Laat de boter minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
combinatietip:Lekker bij de barbecue, vis en kip.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 porties)
250 g Violife Vioblock ongezouten
5 g verse dille
5 g verse platte peterselie
5 g verse bieslook
1 teen knoflook
Dit heb je nodig
bakpapier
handmixer
knoflookpers