Maiskolven van de barbecue met drie toppings

Deze maiskolven krijgen maar liefst 3 toppings: gepureerde knoflook, verse kruidenboter en een limoenmayo.

410 kcal

(Voedingswaarden)

45 min. bereiden

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de maiskolven 10 min. in ruim water. Giet af en laat uitlekken. Steek de barbecue aan. Snijd het bovenste kapje van de knoflook en wikkel de bol knoflook in zijn geheel in aluminiumfolie en leg op het midden van het rooster. Pof de knoflook 30 min.

  2. Voor topping 1: druk de knoflooktenen uit de velletjes in het bakje van de staafmixer. Voeg de olie en het zeezout toe, pureer en schep in een bakje.

  3. Voor topping 2: snijd de peterselie, bieslook en dille fijn en roer met de majoraan door het plantaardige alternatief voor boter. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep in een tweede bakje.

  4. Voor topping 3: boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Roer het limoenrasp, 1½ el limoensap (per 4 personen) en de paprikapoeder door de mayonaise. Breng op smaak met peper en eventueel zout en doe in een derde bakje.

  5. Gril de maiskolven 7 min. op de barbecue. Keer regelmatig. Serveer de maiskolven met de drie toppings ernaast.

  • bewaartipSnijd de rest van de kruiden fijn en meng met yoghurt of een plantaardig alternatief voor yoghurt voor een frisse saus. Lekker bij geroosterde groenten, kip of vis. In de koelkast kun je de saus afgedekt 2 dagen bewaren.

Maiskolven van de barbecue met drie toppings

Deze maiskolven krijgen maar liefst 3 toppings: gepureerde knoflook, verse kruidenboter en een limoenmayo.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig