Pangsit goreng

Traditioneel wordt pangsit met pangsitvellen gemaakt, maar wij gaan voor gyozavellen. Die komen qua structuur het dichtst in de buurt. Ze hebben wel een andere vorm: rond in plaats van vierkant. Maar net zo lekker!

95 kcal

(Voedingswaarden)

45 min. bereiden

licht pittig

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Laat de gyozavellen ontdooien. Bedek de vellen met een vochtige theedoek om uitdrogen te voorkomen.

  2. Snijd de bosuien en de knoflook fijn. Doe het gehakt met de bosui, knoflook, sesamolie en ketjap in een kom en meng goed. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel zout.

  3. Leg in het midden van een gyzoavel 1½ tl vulling. Bestrijk het vel rondom de vulling met water. Vouw het vel dubbel over de vulling heen en druk alle lucht eruit. Vouw plooien in de rand en druk de rand goed vast. Maak zo 30 pangsit.

  4. Verhit ondertussen de olie (een laag van ca. 10 cm) in een (frituur)pan tot 175 ºC. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Frituur de pangsit in delen in ca. 1½ min. goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer met de chilisaus.

Pangsit goreng

Traditioneel wordt pangsit met pangsitvellen gemaakt, maar wij gaan voor gyozavellen. Die komen qua structuur het dichtst in de buurt. Ze hebben wel een andere vorm: rond in plaats van vierkant. Maar net zo lekker!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig