Steek de barbecue aan met een firestarter of one minute lighter. Na 10 min. is de barbecue klaar voor gebruik. Snijd de bosuitjes in stukken van 3 cm. Halveer de zalmfilets in de lengte en snijd elke helft in 4 blokjes. Rijg de bosui en zalm om en om aan de spiesen of prikkers. Meng de ketjap in een kommetje met de sesamolie tot een sojaglaze.
Leg de zalmspiesen op de barbecue, bestrijk ze met het kwastje met de sojaglaze en gril ze 3 min. Keer elke minuut en bestrijk opnieuw met de glaze. Halveer ondertussen de struikjes paksoi en gril 4 min. op de barbecue. Keer halverwege. Neem de spiesen en paksoi van de barbecue. Verdeel de spiezen over de borden en bestrooi ze met de gebakken uitjes. Besprenkel de paksoi met de chilisaus.
Zalmspies met sojaglaze van de BBQ
Niet alleen mooi, dat glansje op de zalm, maar ook verschrikkelijk lekker.
- serveertipLekker met AH Maaltijdsalade met garnalen, noedels en oosterse vinaigrette (schaal 450 g).
- serveertipServeer bij dit gerecht een frisse Grolsch Session IPA3.5% (flesje 30 cl).
Zalmspiesen met sojaglaze van de BBQ
Instructievideo - 00:32 min.
Zalmspies met sojaglaze van de BBQ
Niet alleen mooi, dat glansje op de zalm, maar ook verschrikkelijk lekker.
hoofdgerecht
4 personen
300 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan met een firestarter of one minute lighter. Na 10 min. is de barbecue klaar voor gebruik. Snijd de bosuitjes in stukken van 3 cm. Halveer de zalmfilets in de lengte en snijd elke helft in 4 blokjes. Rijg de bosui en zalm om en om aan de spiesen of prikkers. Meng de ketjap in een kommetje met de sesamolie tot een sojaglaze.
Leg de zalmspiesen op de barbecue, bestrijk ze met het kwastje met de sojaglaze en gril ze 3 min. Keer elke minuut en bestrijk opnieuw met de glaze. Halveer ondertussen de struikjes paksoi en gril 4 min. op de barbecue. Keer halverwege. Neem de spiesen en paksoi van de barbecue. Verdeel de spiezen over de borden en bestrooi ze met de gebakken uitjes. Besprenkel de paksoi met de chilisaus.
serveertip:Lekker met AH Maaltijdsalade met garnalen, noedels en oosterse vinaigrette (schaal 450 g).
serveertip:Serveer bij dit gerecht een frisse Grolsch Session IPA3.5% (flesje 30 cl).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
3 bosuitjes
320 g zalmfilets
2 el ketjap manis
1 el sesamolie
4 Shanghai paksoi
4 el gebakken uitjes
4 el zoete chilisaus
Dit heb je nodig
barbecue
satéprikkers of spiesen
BBQ kwast