Steek de barbecue aan. Pers de knoflook boven een schaal. Meng met de ketjap, olie, azijn en basterdsuiker. Breng op smaak met sambal en zout. Wentel de zalmfilets door de marinade, dek de schaal af en laat de zalm 1 uur in koelkast marineren. Schep regelmatig om.
Neem de zalm uit de marinade en laat uitlekken. Gril 6 min. op de grilltopper of in een grillschaal. Keer halverwege. Bestrijk de vis tijdens het grillen 1-2 keer met de rest van de marinade. Lekker met een schijfje limoen.
Zalmfilet van de BBQ met ketjap marinade
Waar de vis zijn smaakje van krijgt? Door de marinade van ketjap, sambal en knoflook én door de gril-smaak van de BBQ.
- bereidingstipDe zalm is het lekkerst als hij net niet helemaal gaar is. Dat is makkelijk te controleren. Hoe meer de vis meegeeft als je erop drukt, hoe rauwer hij van binnen is. De vis moet dus nog net iets meegeven.
Zalmfilet van de BBQ met ketjap marinade
Waar de vis zijn smaakje van krijgt? Door de marinade van ketjap, sambal en knoflook én door de gril-smaak van de BBQ.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD183876_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
335 kcal
10 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Pers de knoflook boven een schaal. Meng met de ketjap, olie, azijn en basterdsuiker. Breng op smaak met sambal en zout. Wentel de zalmfilets door de marinade, dek de schaal af en laat de zalm 1 uur in koelkast marineren. Schep regelmatig om.
Neem de zalm uit de marinade en laat uitlekken. Gril 6 min. op de grilltopper of in een grillschaal. Keer halverwege. Bestrijk de vis tijdens het grillen 1-2 keer met de rest van de marinade. Lekker met een schijfje limoen.
bereidingstip:De zalm is het lekkerst als hij net niet helemaal gaar is. Dat is makkelijk te controleren. Hoe meer de vis meegeeft als je erop drukt, hoe rauwer hij van binnen is. De vis moet dus nog net iets meegeven.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 tenen knoflook
4 el traditionele olijfolie
4 el ketjap manis
2 el balsamicoazijn
1 el lichtbruine basterdsuiker
1 tl sambal oelek
4 verse zalmfilets
Dit heb je nodig
barbecue
grilltopper