Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Hak de knoflook, sjalotten en gember grof in de hakmolen. Haal uit de hakmolen en meng in een kom met de olie, ketjap en 1 tl siroop (per 4 personen) uit het potje bakgember. Voeg de sojasaus, sambal, het water, het limoenrasp en 1 tl limoensap (per 4 personen) toe en meng tot een marinade.
Schenk de marinade over de kipblokjes en laat afgedekt in de koelkast minimaal 2 uur tot 1 nacht marineren.
Week ondertussen de satéprikkers minimaal 30 min. in water. Rijg de gemarineerde kip op de satéprikkers.
Gril de spiesjes in delen in de grillpan in 5-8 minuten gaar. Kook de rest van de marinade in een steelpan in tot een dikke saus en serveer erbij.
Kipsaté-marinade
Je kipsaté marineren doe je al in 15 minuten met dit recept. 2 uurtjes in de koelkast en opbakken maar. Je maakt de kipsaté-marinade met limoen, ketjap en sojasaus. De sambal voeg je toe voor wat extra pit.
- vegatipVervang het vlees door tempeh of tofu. Deze kun je op dezelfde manier bereiden/marineren.
- bereidingstipDe kip kan al een avond van tevoren in de koelkast marineren.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Kipsaté-marinade
Je kipsaté marineren doe je al in 15 minuten met dit recept. 2 uurtjes in de koelkast en opbakken maar. Je maakt de kipsaté-marinade met limoen, ketjap en sojasaus. De sambal voeg je toe voor wat extra pit.
bijgerecht
4 personen
190 kcal
15 min. bereiden
2 uur wachten
Aan de slag
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Hak de knoflook, sjalotten en gember grof in de hakmolen. Haal uit de hakmolen en meng in een kom met de olie, ketjap en 1 tl siroop (per 4 personen) uit het potje bakgember. Voeg de sojasaus, sambal, het water, het limoenrasp en 1 tl limoensap (per 4 personen) toe en meng tot een marinade.
Schenk de marinade over de kipblokjes en laat afgedekt in de koelkast minimaal 2 uur tot 1 nacht marineren.
Week ondertussen de satéprikkers minimaal 30 min. in water. Rijg de gemarineerde kip op de satéprikkers.
Gril de spiesjes in delen in de grillpan in 5-8 minuten gaar. Kook de rest van de marinade in een steelpan in tot een dikke saus en serveer erbij.
vegatip:Vervang het vlees door tempeh of tofu. Deze kun je op dezelfde manier bereiden/marineren.
bereidingstip:De kip kan al een avond van tevoren in de koelkast marineren.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 limoen
1 teen knoflook
2 sjalotten
20 g bakgember
2 el milde olijfolie
2 el ketjap manis
1 el sojasaus
1 tl sambal oelek
2 el water
300 g kipfiletblokjes
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen
sateprikkers
grillpan