Nasi goreng met tempeh goreng in een slabakje

100% vega, 100% lactosevrij én 100% genieten!

775 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden

licht pittig

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil en rasp de gember. Snijd de tempeh in plakken van 1 cm dik en de plakken in stukjes van 1 x 1 cm. Meng de tempeh met de gember, ketjap en de helft van de chilisaus en laat 25 min. afgedekt marineren.

  2. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de pinda’s grof. Rasp de winterpeen grof. Haal de buitenste acht bladeren van de ijsbergsla los, was ze en laat uitlekken. Snijd de rest van de sla in reepjes.

  3. Verhit de olie in een wokpan en bak de tempeh met marinade 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de rijst en peen toe en bak 2 min. mee. Schep de slareepjes erdoor.

  4. Vul de slabladeren met de nasi en garneer met de pinda’s. Serveer met de rest van de chilisaus.

  • variatietipJe kunt de tempeh vervangen door 500 g tofu.
  • Gember gebruiken

    Instructievideo - 01:26 min.

Nasi goreng met tempeh goreng in een slabakje

100% vega, 100% lactosevrij én 100% genieten!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig