Week de bonen in ruim water 6-8 uur. Spoel daarna goed af in een vergiet. Breng een pan met water aan de kook en kook de bonen in 30 min. gaar. Giet af en doe in een grote kom.
Laat de mais uitlekken. Halveer de puntpaprika in de lengte en verwijder de steel en zaadlijsten. Snijd de paprika in blokjes van ca. 1 cm (brunoise) en snijd de bosuitjes, peterselie en dille fijn.
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Doe de mais, paprika, bosui, peterselie, dille, granaatappelpitjes, het citroenrasp en de helft van het sap bij de bonen.
Doe de rest van het citroensap, de olie en granaatappelmelasse bij de salade en schep goed door. Breng eventueel op smaak met zout.
Kuru börülce salatasi (zwarte-oogbonensalade) van Ege
Voor deze Turkse bonensalade zijn zwarte oogbonen het belangrijkste ingrediënt. Ege maakt 'm verder met onder andere mais, puntpaprika, bosui, verse peterselie en granaatappel. Heerlijk als bijgerecht!
- serveertipLekker in combinatie met gegrild vlees.
- achtergrondinfoFamilierecept AllerHande 4 2022. Ege: ‘Ik zag zwarte oogbonen gewoon bij Albert Heijn liggen! Voor kuru börülce salatasi zijn deze bonen het belangrijkste ingrediënt. Vaak worden ze gehusseld met peterselie en dille, paprika en augurk, en afgemaakt met een dressing van citroensap en sumak. Maar er zijn heel veel variaties. Wij voegen ook weleens walnoten toe en verse granaatappelpitjes of granaatappelmelasse.'
Kuru börülce salatasi (zwarte-oogbonensalade) van Ege
Voor deze Turkse bonensalade zijn zwarte oogbonen het belangrijkste ingrediënt. Ege maakt 'm verder met onder andere mais, puntpaprika, bosui, verse peterselie en granaatappel. Heerlijk als bijgerecht!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD164583_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
355 kcal
15 min. bereiden
8 uur wachten
Aan de slag
Week de bonen in ruim water 6-8 uur. Spoel daarna goed af in een vergiet. Breng een pan met water aan de kook en kook de bonen in 30 min. gaar. Giet af en doe in een grote kom.
Laat de mais uitlekken. Halveer de puntpaprika in de lengte en verwijder de steel en zaadlijsten. Snijd de paprika in blokjes van ca. 1 cm (brunoise) en snijd de bosuitjes, peterselie en dille fijn.
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Doe de mais, paprika, bosui, peterselie, dille, granaatappelpitjes, het citroenrasp en de helft van het sap bij de bonen.
Doe de rest van het citroensap, de olie en granaatappelmelasse bij de salade en schep goed door. Breng eventueel op smaak met zout.
serveertip:Lekker in combinatie met gegrild vlees.
achtergrondinfo:Familierecept AllerHande 4 2022. Ege: ‘Ik zag zwarte oogbonen gewoon bij Albert Heijn liggen! Voor kuru börülce salatasi zijn deze bonen het belangrijkste ingrediënt. Vaak worden ze gehusseld met peterselie en dille, paprika en augurk, en afgemaakt met een dressing van citroensap en sumak. Maar er zijn heel veel variaties. Wij voegen ook weleens walnoten toe en verse granaatappelpitjes of granaatappelmelasse.'
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
250 g gedroogde zwarte oogbonen
150 g maiskorrels in blik
1 rode puntpaprika
3 bosuien
15 g verse peterselie
15 g verse dille
1 citroen
100 g granaatappelpitjes
2 el olijfolie mild
2 el granaatappelmelasse