Dep de biefstukken droog en bestrooi eventueel met zout. Verhit ¾ van de olie in een koekenpan en bak de biefstukken op hoog vuur in 4 min. medium rare. Keer halverwege en voeg de chipotlesaus toe. Neem uit de pan en laat 5 min. afgedekt rusten.
Snipper ondertussen de sjalot en snijd de tomaten in blokjes van een ½ cm. Snijd de koriander fijn. Boen de limoen schoon. rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de tomaten met de sjalot, koriander, het limoenrasp en -sap, de jalapeñoplakjes en de rest van de olie. Breng eventueel op smaak met zout.
Verwarm de maistortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de avocado’s overlangs doormidden, verwijder de pit, schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd in repen.
Snijd de biefstukken in plakjes en verdeel samen met de avocado over de tortilla’s. Verkruimel de feta erover en serveer met de tomatensalsa.
Maistortilla's met chipotlebiefstuk en feta
Maak indruk in maar 15 min. Deze maistortilla's met chipotlebiefstuk zijn een Mexicaanse fiësta!
- bewaartipMaak met de rest van de feta een lekkere dip: klop de feta op met 75 ml Griekse yoghurt, 1 geperste teen knoflook en fijngesneden verse kruiden zoals munt of dille. Breng op smaak met chilivlokken.
- vegatipVervang de biefstuk door vegetarische rulstukjes.
Maistortilla's met chipotlebiefstuk en feta
Maak indruk in maar 15 min. Deze maistortilla's met chipotlebiefstuk zijn een Mexicaanse fiësta!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD164858_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
455 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Dep de biefstukken droog en bestrooi eventueel met zout. Verhit ¾ van de olie in een koekenpan en bak de biefstukken op hoog vuur in 4 min. medium rare. Keer halverwege en voeg de chipotlesaus toe. Neem uit de pan en laat 5 min. afgedekt rusten.
Snipper ondertussen de sjalot en snijd de tomaten in blokjes van een ½ cm. Snijd de koriander fijn. Boen de limoen schoon. rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de tomaten met de sjalot, koriander, het limoenrasp en -sap, de jalapeñoplakjes en de rest van de olie. Breng eventueel op smaak met zout.
Verwarm de maistortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de avocado’s overlangs doormidden, verwijder de pit, schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd in repen.
Snijd de biefstukken in plakjes en verdeel samen met de avocado over de tortilla’s. Verkruimel de feta erover en serveer met de tomatensalsa.
bewaartip:Maak met de rest van de feta een lekkere dip: klop de feta op met 75 ml Griekse yoghurt, 1 geperste teen knoflook en fijngesneden verse kruiden zoals munt of dille. Breng op smaak met chilivlokken.
vegatip:Vervang de biefstuk door vegetarische rulstukjes.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
275 g biefstukken
2 el milde olijfolie
2 el chipotle saus in pot
1 sjalot
380 g tastytomtomaten
5 g verse koriander
1 limoen
98 g jalapeñoplakjes in pot
10 maistortilla's
2 eetrijpe avocado's
100 g feta 43+