Verwarm de oven voor op 200 °C.
Maak de aardbeien schoon en snijd het vruchtvlees in parten. Schep samen met de frambozen en het anijszaad door elkaar. Verdeel over het ovenschaaltje en druk met een vork een beetje aan zodat het fruit kneust.
Leg de amandelen, havermoutvlokken en dadels op een snijplank en snijd met een groot mes tot ongeveer de helft van de amandelen en havervlokken fijn is. Meng er 1 tl water door en kneed met je handen tot een kruimig mengsel. Voeg eventueel nog wat druppels water toe. Verdeel de crumble over het aardbei-frambozenmengsel.
Bak de crumble in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin. Warm en koud lekker.
Gezonde eenpersoons crumble met aardbei en framboos
Deze gezonde eenpersoons crumble heeft een bodem van havermout, amandelen en dadels.
- combinatietipLekker met 1 el roomkaas light
Gezonde eenpersoons crumble met aardbei en framboos
Instructievideo - 00:32 min.
Gezonde eenpersoons crumble met aardbei en framboos
Deze gezonde eenpersoons crumble heeft een bodem van havermout, amandelen en dadels.
nagerecht
1 porties
335 kcal
10 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Maak de aardbeien schoon en snijd het vruchtvlees in parten. Schep samen met de frambozen en het anijszaad door elkaar. Verdeel over het ovenschaaltje en druk met een vork een beetje aan zodat het fruit kneust.
Leg de amandelen, havermoutvlokken en dadels op een snijplank en snijd met een groot mes tot ongeveer de helft van de amandelen en havervlokken fijn is. Meng er 1 tl water door en kneed met je handen tot een kruimig mengsel. Voeg eventueel nog wat druppels water toe. Verdeel de crumble over het aardbei-frambozenmengsel.
Bak de crumble in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin. Warm en koud lekker.
combinatietip:Lekker met 1 el roomkaas light
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
50 g aardbeien
50 g frambozen
¼ tl gemalen anijszaad
2 el amandelen
2 el grove havermoutvlokken
2 dadels zonder pit
Dit heb je nodig
eenpersoonsovenschaaltje (∅ 9 cm)