Gezonde flapjacks met framboos

Op vakantie: flip flops mee én vanaf nu ook deze flapjacks met framboos. Zoet, fruitig en gezond vegan tussendoortje voor onderweg.

180 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 30 min. oventijd / 1 uur wachten

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bedek het bakblik of de ovenschaal met bakpapier. Doe ⅚ havermout , ⅔ dadels, het amandelmeel en de sojadrink in de keukenmachine en maal tot een iets plakkerig mengsel.

  2. Snijd de rest van de dadels in stukjes. Meng de bakpoeder met de rest van de havermout, het amandelschaafsel, de dadelstukjes, kaneel en eventueel zout. Voeg het dadelmengsel en ⅚ frambozen erdoor en kneed goed tot alles is gemengd. Verdeel het mengsel gelijkmatig over het bakblik of de ovenschaal en druk aan.

  3. Verdeel het mengsel gelijkmatig over het bakblik of de ovenschaal en druk aan. Verdeel de rest van de frambozen erover en druk in het mengsel. Bak ca. 30 min. in de oven gaar. Laat 1 uur afkoelen en snijd in 12 stukken.

  • bewaartipJe kunt de flapjacks 3 dagen van tevoren maken. Bewaar in een afgesloten koektrommel.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gezonde flapjacks met framboos

Op vakantie: flip flops mee én vanaf nu ook deze flapjacks met framboos. Zoet, fruitig en gezond vegan tussendoortje voor onderweg.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig