Doe de blaadjes basilicum met de gedroogde tomaten, kappertjes, 1 tl (per 4 personen) vocht uit het potje kappertjes en 3 el olie (per 4 personen) uit het potje tomaten in de hoge beker van de staafmixer. Pureer tot grove tapenade. Breng op smaak met peper.
Snelle 'tapenade' van tomaat, basilicum en kappertjes
Tapenade uit een potje? Niet nodig! Met dit recept heb je een snelle en makkelijke tapenade op tafel voor bij de kaasplank of BBQ.
- combinatietipLekker bij een kaasplank.
- bereidingstipMaak je salades, marinades, sauzen en toppings zoveel mogelijk eerder op de dag en bewaard in de koelkast tot de grill aangaat.
Snelle 'tapenade' van tomaat, basilicum en kappertjes
Tapenade uit een potje? Niet nodig! Met dit recept heb je een snelle en makkelijke tapenade op tafel voor bij de kaasplank of BBQ.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD167731_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
25 kcal
5 min. bereiden
Aan de slag
Doe de blaadjes basilicum met de gedroogde tomaten, kappertjes, 1 tl (per 4 personen) vocht uit het potje kappertjes en 3 el olie (per 4 personen) uit het potje tomaten in de hoge beker van de staafmixer. Pureer tot grove tapenade. Breng op smaak met peper.
combinatietip:Lekker bij een kaasplank.
bereidingstip:Maak je salades, marinades, sauzen en toppings zoveel mogelijk eerder op de dag en bewaard in de koelkast tot de grill aangaat.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
15 g verse basilicum
12 semi-zongedroogde tomaten in pot
1 tl kappertjes
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker