Snelle 'tapenade' van tomaat, basilicum en kappertjes

Tapenade uit een potje? Niet nodig! Met dit recept heb je een snelle en makkelijke tapenade op tafel voor bij de kaasplank of BBQ.

25 kcal

(Voedingswaarden)

5 min. bereiden

licht pittig

3 ingrediënten


Aan de slag


  1. Doe de blaadjes basilicum met de gedroogde tomaten, kappertjes, 1 tl (per 4 personen) vocht uit het potje kappertjes en 3 el olie (per 4 personen) uit het potje tomaten in de hoge beker van de staafmixer. Pureer tot grove tapenade. Breng op smaak met peper.

  • combinatietipLekker bij een kaasplank.
  • bereidingstipMaak je salades, marinades, sauzen en toppings zoveel mogelijk eerder op de dag en bewaard in de koelkast tot de grill aangaat.

Snelle 'tapenade' van tomaat, basilicum en kappertjes

Tapenade uit een potje? Niet nodig! Met dit recept heb je een snelle en makkelijke tapenade op tafel voor bij de kaasplank of BBQ.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig