Broodje met tonijn en tuinerwtenspread

Een gezond broodje tonijn, het kan. Maak er namelijk eens een broodje met tonijn en tuinerwtenspread van. Dan heb je een lunch om naar uit te kijken.

375 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 10 min. oventijd

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de volkoren schnittbroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe ondertussen de tuinerwten in een kom en giet er het kokende water over. Laat 5 min. staan en giet af.

  2. Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de bieslook fijn. Pureer ¾ van de bieslook samen met de tuinerwten, olie, 1 tl citroenrasp (per 4 personen) en 1½ el citroensap (per 4 personen) in een hoge beker met een staafmixer tot een gladde spread. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat het blikje tonijn uitlekken.

  3. Snijd de schnittbroodjes open, besmeer de onderkanten royaal met de tuinerwtenspread en verdeel de tonijn erover. Bestrooi met de rest van de bieslook en breng op smaak met versgemalen peper. Dek af met de bovenkanten van de broodjes.

Broodje met tonijn en tuinerwtenspread

Een gezond broodje tonijn, het kan. Maak er namelijk eens een broodje met tonijn en tuinerwtenspread van. Dan heb je een lunch om naar uit te kijken.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig