Pita met kikkererwten en aubergine, ricotta en salade

Een pita met kikkererwten in je hand en op je bord een salade.

495 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd ondertussen de aubergines in dunne halve plakken.

  2. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de aubergine ca. 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de kikkererwten en de ras el hanout toe en bak nog ca. 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Verwarm ondertussen de pita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de cherrytomaten en meng met de bietenblokjes, rauwkost komkommer, azijn en de rest van de olie. Breng op smaak met peper.

  4. Snijd de broodjes open, besmeer de binnenkanten met de ricotta en vul met het aubergine-kikkererwtenmengsel en de salade. Serveer de rest van de salade en de rest van de aubergine erbij.

Pita met kikkererwten en aubergine, ricotta en salade

Een pita met kikkererwten in je hand en op je bord een salade.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig