Bloemkool pizzabodem

Dankzij de bloemkool pizzabodem heb je pas echt een groentepizza te pakken!

185 kcal

(Voedingswaarden)

2 uur 10 min. bereiden

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Snijd de bloemkool in roosjes en maal fijn in een keukenmachine. Verdeel de gemalen bloemkool over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 15 min. gaar in het midden van de oven.

  2. Rasp ondertussen boven een ruime kom de Parmezaanse kaas. Roer het zout, de eieren en de Italiaanse kruiden erdoor.

  3. Schep de bloemkool in een schone theedoek en knijp er zo veel mogelijk vocht uit. Meng de bloemkool door het Parmezaansekaas-eimengsel.

  4. Verhoog de temperatuur van de oven naar 190 °C. Leg ¼ van het deeg in het midden van een met bakpapier beklede bakplaat en druk uit tot een cirkel met een dikte van ca. een ½ cm. Bak de bodem in ca. 25 min. lichtbruin en gaar, draai de bodem na 15 min. om. Herhaal met de rest van het deeg. Of bak meerdere bodems tegelijk als je meerdere bakplaten hebt.

  • algemeenBeleg de pizza met toppings naar keuze. Gebruik bijvoorbeeld passata, mozzarella en basilicum als basis. Bak de belegde pizza nog 15 min. in een voorverwarmde oven.

Bloemkool pizzabodem

Dankzij de bloemkool pizzabodem heb je pas echt een groentepizza te pakken!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig