Traybake van pastinaakfrietjes, kip, paksoi en shiitake van Hugo Kennis

Van traybakes worden we altijd gelukkig! Lekker snel, gezond en megalekker. Deze ovenschaal schuif je de oven in met kip, paksoi, shiitake en kip.

450 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 30 min. oventijd / 10 min. wachten

licht pittig

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de gember en rasp fijn. Rasp de tenen knoflook fijn. Meng de gember en knoflook met de ketjap, sesamolie, chilivlokken en kipkluifjes. Dek af met aluminiumfolie en laat 30 min. marineren.

  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaak en snijd in de lengte in ongeveer gelijke frietjes van ca. 1 cm breed en 6 cm lang. Halveer de shiitake. Snijd de bosuitjes in stukken van ca. 3 cm. Snijd de paksoi in de lengte in 8 parten.

  3. Verdeel de pastinaakfriet, paksoi, shiitake en bosui over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Schep om. Verdeel de kipkluifjes erover.

  4. Bak de traybake ca. 25-30 min. in de oven. Schep halverwege de baktijd om.

Traybake van pastinaakfrietjes, kip, paksoi en shiitake van Hugo Kennis

Van traybakes worden we altijd gelukkig! Lekker snel, gezond en megalekker. Deze ovenschaal schuif je de oven in met kip, paksoi, shiitake en kip.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig