Gevulde appel met havermoutcrumble en zuivelspread 

Indruk maken met een nagerecht zonder onnodig veel suiker? Ga dan voor deze gevulde appels.

250 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 15 min. oventijd

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Snijd de kapjes van ⅘ van de appels en hol ze vanbinnen uit met een theelepel. Houd 1 cm van de randen intact. Verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees fijn. Schil en verwijder het klokhuis van de rest van de appel en snijd het vruchtvlees in stukjes.

  3. Verhit een steelpan met het water en kook het gesneden vruchtvlees op middelhoog vuur tot moes. Dit duur 10-12 min. Prak het vruchtvlees eventueel fijn met een vork.

  4. Hak ondertussen de havervlokken en pecannoten fijner. Meng de koek- en speculaaskruiden erdoor. Schep de helft van de crumble door de moes.

  5. Vul de uitgeholde appels met de notenmoes en verdeel de rest van de crumble erover.

  6. Verdeel de gevulde appels over een bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven 15 min. tot de crumble krokant is geworden. Serveer de gevulde appels met een lepeltje zuivelspread.

Gerelateerde recepten

Gevulde appel met havermoutcrumble en zuivelspread 

Indruk maken met een nagerecht zonder onnodig veel suiker? Ga dan voor deze gevulde appels.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig