Erwtensoep uit de slowcooker

Erwtensoep uit de slowcooker: dat scheelt je een hoop werk, want de slowcooker doet het meeste werk. Had je oma dat maar eerder geweten!

890 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 7 uur wachten

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Dep de karbonades droog met keukenpapier en snijd de harde stukken en het bot eruit. Snijd het vlees in blokken van 3 cm. Bestrooi met peper en eventueel zout. 

  2. Verhit een braadpan met de olie en bak het vlees in ca. 5 min op hoog vuur rondom knapperig en bruin.

  3. Schil ondertussen de peen en snijd in halve plakken van een ½ cm. Snipper de uien. Maak de prei schoon en snijd in dunne halve plakken. Voeg na 5 min. de peen, ui en prei toe aan het vlees en bak 5 min. op middelhoog vuur mee. Voeg de laatste minuut de azijn toe.

  4. Doe de spliterwten, het warme water, bouillonblokje, de tijm, laurierblaadjes en het vlees-groentemengsel in de slowcooker. Schep door elkaar en gaar gedurende 5-7 uur in de gesloten pan op stand 2 (hoge stand). Snijd de rookworst in plakken en voeg na 3 uur toe aan de soep. Voeg zo nodig extra water toe aan de soep.

  5. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Verwijder de laurierblaadjes en verdeel de soep over kommen.

Erwtensoep uit de slowcooker

Erwtensoep uit de slowcooker: dat scheelt je een hoop werk, want de slowcooker doet het meeste werk. Had je oma dat maar eerder geweten!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig