Rijst uit de oven met vis, tuinerwten en tomaat

In 15 min. staat deze rijst met vis, tuinerwten en tomaat al in de oven. Da's snel en budgetvriendelijk koken.

510 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 45 min. oventijd

zeer pittig

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal de koolvis uit de vriezer. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd 1 tomaat (per 4 personen) in plakken en de rest in blokjes. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil.

  2. Breng het water met het bouillonblokje aan de kook. Doe ondertussen de rijst in de ovenschaal. Verdeel de ui, knoflook, tomatenblokjes, chilivlokken en het citroenrasp erover en bestrooi met peper. Schenk de kokende bouillon in de ovenschaal en schep alles goed door. Leg de takjes tijm ertussen en dek af met aluminiumfolie.

  3. Bak de rijst in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar. Haal de rijst uit de oven en schep de tuinerwten erdoor. Verdeel de plakken tomaat en koolvis erover en besprenkel met de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout en bak nog ca. 25 min. zonder folie.

  4. Snijd ondertussen de citroen in parten en serveer met de rijst.

Gerelateerde recepten

Rijst uit de oven met vis, tuinerwten en tomaat

In 15 min. staat deze rijst met vis, tuinerwten en tomaat al in de oven. Da's snel en budgetvriendelijk koken.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig